Contraindicații epilare definitivă cu laser

Contraindicații epilare definitivă cu laser

Epilarea cu laserul
Epilarea cu  laserul este o metodă de eliminare a părului nedorit de pe corp prin utilizarea unui laser care emite radiații luminoase care pătrund în piele și sunt absorbite de melanina din foliculul pilos (rădăcina firului de păr). Aceasta face ca temperatura foliculului să crească și distruge definitiv rădăcina firului de păr, oprind astfel creșterea ulterioară a acestuia.

Există mai multe tipuri de laser utilizate pentru epilarea definitivă, fiecare cu propriile lor avantaje și dezavantaje.
 

  • Laserul Alexandrite: este un laser cu spectru larg, care este adesea utilizat pentru pielea deschisă la culoare. Este un laser de înaltă putere și este eficient pentru tratarea zonei inghinale.

 

  • Laserul Nd:YAG: este un laser cu spectru îngust și este recomandat pentru pielea închisă la culoare sau bronzată. Este mai puțin dureros decât laserul Alexandrite, dar poate necesita mai multe ședințe pentru a obține același rezultat.

 

  • Laserul diode: este un laser cu spectru larg, recomandat pentru toate tipurile de piele. Este un laser de înaltă putere și poate fi utilizat pentru a trata zone precum zona inghinala, ceea ce poate duce la rezultate eficiente într-un număr mic de ședințe.


La AMAZING SKIN, avem lasere diode foarte performante și eficiente.

Exista mai multe contraindicații pentru epilarea cu laser, inclusiv:
 

  1. Pielea bronzată sau arsă de soare, deoarece melanina din piele poate face tratamentul mai dureros și poate duce la rezultate neuniforme. În timpul verii, expunerea la soare poate fi mai mare, ceea ce poate duce la o acumulare mai mare de melanină în piele și poate face tratamentul mai dureros și poate duce la rezultate neuniforme. Înainte de a începe tratamentul, este recomandat să evitați expunerea la soare sau utilizarea produselor pentru bronzare cel puțin 4 săptămâni, și să discutați cu terapeutul  specialist despre acest aspect.

 

  1. Utilizarea recentă a medicamentelor sau cremelor care sensibilizează pielea, cum ar fi retinoizii sau alte medicamente care conțin vitamina A.  Retinoizii sunt medicamente care sunt utilizate pentru a trata o varietate de condiții de piele, cum ar fi acnee sau îmbătrânirea pielii. Acestea funcționează prin modificarea producției de celule ale pielii.

 

  1. Afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis, alergii sau alte probleme de piele care pot fi iritate de tratament. Eczema si psoriazis sunt afecțiuni inflamatorii ale pielii care pot fi iritate si agravate de căldura și iritația cauzate de laser. În plus, aceste condiții pot face ca pielea sa fie mai sensibilă la durere si arsuri.

 

  1. Utilizarea de dispozitive electronice, cum ar fi un pacemaker, deoarece laserul poate interfera cu ele. Pacemaker-ul este un dispozitiv care ajută la menținerea unui ritm cardiac normal prin stimularea electrică a inimii. Laserul emite radiații luminoase care pot genera căldură, care poate afecta funcționarea pacemaker-ului. În plus, câmpurile electromagnetice create de laser pot interfera cu semnalele pacemaker-ului, ceea ce poate duce la probleme cardiace.

 

  1. Graviditatea, deoarece efectele tratamentului asupra fătului nu sunt cunoscute. Femeile gravide ar trebui să evite metodele de epilare care implică căldură sau riscul de infecție, cum ar fi epilarea cu laser sau cu ceară caldă. Acestea pot fi dureroase și pot cauza iritații sau infecții.

 

  1. Afecțiuni medicale, cum ar fi probleme cu sângele sau cu sistemul imunitar, care pot face pielea mai sensibilă la tratament.


Este important să discutați cu un terapeut specialist în laser,  înainte de a incepe orice tratament cu laser pentru a vedea dacă sunteți un candidat potrivit pentru acesta și pentru a vedea dacă există vreo contraindicație pentru dumneavoastră.

AMAZING SKIN este un salon de top, specializat exclusiv în epilarea definitivă cu laser. Are aparate laser de ultimă tehnologie, acreditate medical și personal calificat ce oferă suport pe toată perioada tratamentului de epilare definitivă cu laser. Fără durere și fără iritații.  AMAZING SKIN crede în calitate și te asteptăm în centrele noastre la o consultație pentru a personaliza planul tratamentului tău de epilare.
Încredere, Siguranță, Experiență.

Scroll to Top