De câte ședințe de epilare definitivă cu laser avem nevoie pentru a vedea rezultate?

O piele netedă, frumoasă și fără imperfecțiuni este o valoare incontestabilă, care nu depinde de cerințele timpului sau ale modei, ci mai degrabă de starea de bine personală. Nu același lucru se poate spune despre tehnicile care permit să obțineți acest efect. Astăzi, se pare că cea mai modernă și eficientă tehnică de epilare este epilarea cu ajutorul laserului, o metodă progresivă și definitivă de scăpare de firele de păr nedorite.

De ce depinde numărul de ședințe?

Persoanele care recurg la îndepărtarea părului nedorit de pe corp au experimentat probabil deja faptul că părul crește neuniform în diferite zone. Și, ca și în cazul epilării cu laser, este important să se prindă o anumită fază de creștere a firului de păr, iar numărul de vizite la cosmetician va depinde de viteza de creștere a părului și de densitatea acestuia, lucruri care nu sunt aceleași la toată lumea.
Veți observa rezultate vizibile deja la două săptămâni de la prima ședință.

Zona cea mai „recunoscătoare” pentru majoritatea clienților este cea a picioarelor și a axilelor, iar cea mai capricioasă – zona bikini, deoarece, în cele mai multe cazuri, această zonă este caracterizată de o densitate crescută a părului.
În general, se observă rezultate vizibile, imediat după prima ședință. Astfel, după câteva zile veți observa o reducere a părului, iar după trei săptămâni, vor începe să apară firele de păr care erau în stare latentă la momentul primei ședințe.

De ce diferite zone ale corpului au nevoie de un număr diferit de ședințe de epilare?

Părul de pe diferite părți ale corpului diferă ca structură, grosime, culoare și intensitate de creștere. Pacientul ideal pentru epilarea cu laser este o persoană cu pielea albă și părul închis la culoare, rigid. Persoanele cu un astfel de aspect pot obține rezultatele dorite mult mai repede decât persoanele cu părul blond. Prin urmare, dacă doriți să scăpați de părul nedorit prin proceduri cu laser, este necesar să verificați cu un specialist / terapeut, câte ședințe de epilare cu laser sunt necesare pentru o anumită zonă corporală.

1. Zona bikini și axile
Unele dintre cele mai populare și, în același timp, dificile zone. De câte tratamente de epilare cu laser este nevoie pentru a obține o piele complet netedă în aceste zone? Sunt necesare în medie 6 – 10 ședințe, însă acest lucru îl veți stabili împreună cu terapeutul. Numărul de ședințe poate diferi de la un pacient la altul, fiind în funcție de calitatea firului de păr, culoare, hormoni, vârstă, etc

2. Zona picioarelor
Această zonă a corpului este oarecum mai ușoară. În medie, sunt necesare tot între 6 și 10 ședințe pentru a scăpa de părul nedorit definitiv. Ca și în cazul zonei de bikini, pe picioare pot crește fire de păr de culoare deschisă, care sunt mai puțin sensibile la tratamentul cu laser. Medicul dumneavoastră va prescrie apoi medicamente cu melanină pentru a crește intensitatea firului de păr astfel încât să poată fi depistat de laser și eliminat complet în procesul de epilare cu laserul. Unele fire de păr de pe picioare pot să moară în decurs de 1-2 săptămâni după epilarea cu laser.

3. Zona facială
Zona feței poate necesita mai multe tratamente decât zona de bikini și picioare. În acest caz, firele de păr sunt mai concentrate, așa că este nevoie de 10-12 ședințe pentru a le îndepărta complet. Primele rezultate pot fi evaluate după 5 – 7 tratamente.
În cazul în care părul facial este gros și închis la culoare, efectul epilării cu laser va fi mult mai mare decât în cazul părului deschis la culoare. În acest din urmă caz, este posibil să fie nevoie de administrarea medicamentelor care conțin melanină.

4. Piept
Zona pieptului poate avea nevoie de la 12 la 15 ședințe din cauza părului foarte puternic, aspru și rezistent la laser.

Frecvența tratamentelor și rezultatele pe termen lung

Toată „vegetația” de pe corpul nostru are mai multe faze de creștere. În timp ce unele fire de păr sunt „adormite”, altele sunt în fază activă și pot fi îndepărtate cu ajutorul laserului. Prin urmare, în timpul oricărei ședințe, doar o parte din păr este expusă la aparatul de laser. În cazul tratamentelor repetate, trebuie să se țină cont de rata de creștere a părului. În medie, intervalul dintre vizitele la medicul estetician este de 4 – 6 săptămâni. În unele cazuri, poate dura până la 10-12 săptămâni.


AMAZING SKIN este un salon de top, specializat exclusiv în epilarea definitivă cu laser. Are aparate laser de ultimă tehnologie, acreditate medical și personal calificat ce oferă suport pe toată perioada tratamentului de epilare definitivă cu laser. Fără durere și fără iritații.  AMAZING SKIN crede în calitate și te asteptăm în centrele noastre la o consultație pentru a personaliza planul tratamentului tău de epilare.
Încredere, Siguranță, Experiență.

Scroll to Top