De la ce vârstă se poate începe epilarea definitivă cu laser?

A avea un aspect impecabil este o dorință naturală. Adolescenții sunt deosebit de preocupați de felul cum arată. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că apare întrebarea:

De la ce vârstă este permisă epilarea cu laser?

S-a demonstrat că laserul este inofensiv, astfel încât puteți elimina părul de pe toate părțile corpului la orice vârstă (chiar și de la 14 ani), dar rețineți că este important un fond hormonal stabil –  de obicei, această vârstă nu este mai devreme de 15-16 ani, când fetele au deja un program menstrual regulat.
În acest scop, având în vedere problema epilării cu laser și vârsta la care poate fi aplicată, trebuie să țineți cont de structura părului care trebuie îndepărtat. La vârsta de 14 ani, firul este posibil să nu fie suficient de rigid, ceea ce afectează, de asemenea, calitatea procedurii – cel mai probabil nu va aduce efectul dorit.
Specialiștii recomandă începerea ședințelor de epilare cu laser în prezența unui păr închis la culoare și rigid. Acesta conține o cantitate suficientă de melanină pentru a asigura succesul și eficacitatea maximă a procedurii. Totodată, epilarea la minori va avea nevoie de acordul expres al părinților.

De ce epilarea cu laser are o limită de vârstă


Pentru o eficiență maximă, procedura poate fi efectuată atunci când echilibrul hormonal este stabilizat, deoarece creșterea părului depinde direct de echilibrul hormonilor. De la vârsta de 12 până la 15 ani (uneori mai mult – până la 18 ani) au loc procese importante în organism – hormonii sexuali influențează formarea sistemului nervos și vegetativ.

Indicații pentru epilarea cu laser pentru persoanele minore până la 18 ani

Pe lângă dorința de a vă bucura mult timp de o piele impecabilă, netedă și fără cusur, merită să alegeți epilarea cu laser, această metodă nedureroasă și de lungă durată de eliminare a părului nedoritîn următoarele cazuri:

   1. Creșterea excesivă a părului în zonele în care părul în mod normal ar trebui să crească (hipertricoză) sau în zonele în care părul nu ar trebui să crească (hirsutism datorat unui dezechilibru hormonal)

   2. Dacă aveți părul excesiv de rigid, care erupe literalmente imediat după ce a fost tăiat cu un aparat de ras sau îndepărtat cu o cremă

   3. Dacă vă confruntați cu iritații ale pielii din cauza bărbieritului sau a utilizării cremelor speciale de epilare

   4. Dacă părul crește la loc atunci când este îndepărtat prin alte metode, iar în locul lui se formează pete întunecate, pigmentate.

În cazul în care întrebarea privind necesitatea îndepărtării părului cu laser este acută, este necesar să consultați un specialist. Faceți o programare pentru o consultație medicală, iar după examinare, un medic dermatolog va decide dacă este posibilă epilarea cu laser a adolescentului sau trebuie să ai aștepte puțin. Probabil că medicul va oferi un răspuns pozitiv sau vă va sugera o altă metodă eficientă de îndepărtare a părului nedorit.

În clinicile AMAZING SKIN există posibilitatea aplicării tratamentului de epilare definitivă cu laserul la persoanele minore, sub 18 ani, doar dacă vin însoțiți de părinți, fiind necesară semnătura lor! 

AMAZING SKIN este un salon de top, specializat exclusiv în epilarea definitivă cu laser. Are aparate laser de ultimă tehnologie, acreditate medical și personal calificat ce oferă suport pe toată perioada tratamentului de epilare definitivă cu laser. Fără durere și fără iritații.  AMAZING SKIN crede în calitate și te asteptăm în centrele noastre la o consultație pentru a personaliza planul tratamentului tău de epilare.
Încredere, Siguranță, Experiență.

Scroll to Top