Foliculita și hirsutismul – cauze, simptome și tratament cu epilare laser

Ce este foliculita?

Foliculita este o inflamație a foliculilor de păr, însoțită de formarea de pustule. Infecția începe la nivelul stratului de suprafață al epidermei, răspândindu-se treptat până la folicul. Inițial, papule solitare sau multiple se dezvoltă la nivelul firelor de păr, umplute cu o secreție albă sau galben pal.

Acestea cresc în mărime și devin ridicate deasupra pielii. Atunci când papulele se deschid, se transformă în ulcere. Dacă nu știți cum să tratați foliculita sau ignorați problema, boala poate deveni cronică.

Cauzele foliculitei

Foliculita este o boală de piele care poate avea mai multe cauze, cum ar fi: Scăderea imunității generale și locale. Acest lucru se întâmplă din cauza tratamentului cu antibiotice pe termen lung sau a progresiei bolilor cronice. Contactul constant cu substanțe care irită pielea Rănile care nu au fost tratate antiseptic Animalele de companie care sunt purtătoare de bacterii Anumite boli: dermatite, alergii Bacteriile (stafilococi, treponema, flora gram negativă), ciupercile Candida și Pityrosporum, virusurile herpes simplex și acarienii (demodex și scabie).

Simptomele foliculitei

Principalul semn al foliculitei este reprezentat de noduli inflamatori în zona foliculului de păr. Părul afectat poate fi îndepărtat cu ușurință, dar acest lucru nu rezolvă problema, deoarece apar noi papule. Uneori, părul poate să se înfigă în piele, ducând la iritații cronice. Alte semne includ:
Roșeață locală însoțită de mâncărime moderată
Prezența de pustule, umflături
Senzație de durere la atingerea zonei afectate
Piele uscată și senzație de arsură

Tratamentul foliculitei

Adesea, inflamarea foliculului este rezultatul îndepărtării părului nedorit. Lamele, sau epilarea cu ceară traumatizează pielea, lăsând răni în care pot pătrunde infecții. Dacă suferiți de foliculită, faceți o programare pentru epilarea cu laser. Această metodă nu numai că va elimina erupțiile cutanate, dar va elimina și părul nedorit. Efectul va dura luni de zile, dacă urmați o serie de tratamente. Laserul are și alte avantaje față de lama de ras, și anume nu lasă tăieturi, nu provoacă iritații severe și elimină punctele negre.

Ce este hirsutismul?

Aceasta este o creștere intensă a părului la femei, similară cu cea a bărbaților. Părul devine neobișnuit de gros și rigid și este localizat în zone atipice. De exemplu, pe față apar mustăți și barbă.

Părul poate crește și pe spate, pe piept, pe abdomen sau pe coapse. Acest disconfort este deranjant din punct de vedere psihologic și este, de obicei, simptomatic pentru diverse anomalii corporale care nu trebuie ignorate

Cauzele hirsutismului

Hirsutismul este un rezultat al producției excesive de androgeni (hormoni masculini), tumori, inclusiv tumori maligne. În majoritatea cazurilor, patologia este de natură endocrină. De asemenea, apare și în alte cazuri, inclusiv: Pubertatea timpurie; Menopauza prematură; Administrarea anumitor medicamente (de exemplu, steroizi anabolizanți); Disfuncție ovariană; Tulburări ale glandei suprarenale; Tulburări la nivelul glandei pituitare, care coordonează interacțiunea dintre sistemul endocrin și cel nervos; Mutații genetice.

Simptomele hirsutismului

Hirsutismul începe să se manifeste prin creșterea excesivă a părului acolo unde în mod normal nu ar trebui să apară la femei: șolduri, abdomen, sâni, buza superioară. Nivelul crescut de hormoni masculini poate duce nu numai la un strat mai gros de păr, ci și la virilizare (dezvoltarea unor caracteristici masculine, cum ar fi o constituție musculară, un ton mai scăzut al vocii etc.). Simptomele suplimentare includ: Apariția acneei; Formarea întârziată (la copii) sau atrofia (la femeile adulte) a glandelor mamare; Întreruperea menstruației sau cicluri neregulate; Câștigarea rapidă a masei musculare; etc.

Tratamentul hirsutismului

Cea mai bună metodă de combatere a părului în exces este epilarea cu laser. Procedura este potrivită chiar și pentru zonele sensibile ale pielii, nu are efecte secundare și este confortabilă pentru pacient. Fasciculul de lumină este absorbit de melanină, încălzind firul de păr și distrugându-l. Părul începe să cadă după 2-3 săptămâni. Până la 90% din părul nedorit poate fi îndepărtat în acest mod.
Astfel, există multe modalități de a scăpa de foliculită și hirsutism, însă, epilarea cu laser este considerată cea mai eficientă. Metoda vă permite să uitați de aceste probleme timp de mulți ani!

AMAZING SKIN este un salon de top, specializat exclusiv în epilarea definitivă cu laser. Are aparate laser de ultimă tehnologie, acreditate medical și personal calificat ce oferă suport pe toată perioada tratamentului de epilare definitivă cu laser. Fără durere și fără iritații.  AMAZING SKIN crede în calitate și te asteptăm în centrele noastre la o consultație pentru a personaliza planul tratamentului tău de epilare.
Încredere, Siguranță, Experiență.
 

Scroll to Top