În ce anotimp se recomandă epilarea definitivă cu laser?

Epilarea cu laser este un vis devenit realitate dacă îți dorești să ai o piele netedă – fără iritații și fără necesitatea de a folosi constant aparate de ras obișnuite. Pentru a scăpa de părul nedorit, trebuie efectuate o serie de ședințe. Cel mai bine este să începi întregul proces în lunile de toamnă/iarnă sau să ții cont de recomandările specialiștilor pentru fiecare perioadă a anului.

Îndepărtarea părului cu laserul – efecte la care te poți aștepta

Pentru a înțelege esența epilării cu laser, este necesar de menționat că melanina prezentă în piele, adică un grup de pigmenți răspunzători pentru culoarea sa, absoarbe fasciculul laser și îl transformă în căldură. Căldura, la rândul său, dăunează termic celulelor firului de păr și oprește definitiv creșterea acestuia.

Datorită unei serii de tratamente cu fascicul laser, problema părului nedorit dispare. Dacă mergi la o clinică profesionistă pentru epilare, nu trebuie să îți faci griji pentru dureri. Dispozitivele laser cu tehnologie avansată, de cea mai înaltă calitate funcționează pe baza sistemului de răcire a pielii și a tehnologiei de îndepărtare a părului fără durere. Disconfortul dispare, iar după tratament, nu trebuie să îți faci griji pentru iritații.

Epilarea cu laser – în ce perioada a anului se poate face?

Toate tratamentele cu laser ar trebui efectuate fie în perioada în care soarele nu este prezent, fie cu precauție extremă și utilizând protecție solară. Ținând cont de faptul că epilarea cu laser necesită mai multe serii/ ședințe (părul se află în diferite stadii de creștere, deci un tratament unic nu va fi eficient) – cel mai bine este să începi să vizitezi cabinetul în perioada de toamnă și iarnă. Datorită acestui fapt, poți fi sigură că, în primul rând – vei reuși până la vară, și în al doilea rând – corpul nu va fi expus la radiații solare puternice.

Specialiștii menționează pe baza experienței lor că cele mai căutate perioade, în funcție de zona corpului unde se dorește procedura de epilare cu laser, sunt:

  • În zona axilelor și pe picioare: mai – iulie
  • În zona inghinală: iunie – iulie
  • În zona facială: decembrie – ianuarie și martie – mai
  • Epilarea cu laser în cazul bărbaților: mai – august

Ce să reții când mergi la clinică pentru un tratament de îndepărtare a părului cu laser?

Specialistul te va familiariza cu lista de contraindicații pentru procedură. Cele mai importante dintre ele includ bronz proaspăt (laserul într-o astfel de situație poate provoca iritații), utilizarea de medicamente foto-sensibilizante, sarcina și alăptarea sau unele boli de piele.

După fiecare tratament, trebuie să fie respectate recomandările, printre care: protejarea zonelor epilate cu protecție solară, nefolosirea solarelor, piscinelor sau saunelor și limitarea efortului fizic.

Cu toate acestea, acesta nu este un preț prea mare de plătit pentru a scăpa de părul nedorit. Pielea netedă și fină oferă un confort deosebit, datorită căreia ești mai încrezătoare în propriile forțe și îți recapeți încrederea în tine.

Noi, echipa AMAZING SKIN credem în calitate și te așteptăm în centrele noastre la o consultație pentru a personaliza planul tratamentului tău de epilare.
Încredere, Siguranță, Experiență.

Sursă foto: gettyimages.com

Scroll to Top