Tot ce vrei să știi despre epilarea definitivă cu laser

Îndepărtarea permanentă a părului corporal a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai populare și solicitate proceduri cosmetice din întreaga lume. Datorită tehnologiilor avansate cu laser disponibile în zilele noastre, acum nu mai este necesar să apelezi la metodele vechi de epilare ce produc un disconfort semnificativ și care necesită o întreținere constantă.

Ce înseamnă epilarea definitivă cu laser?

Epilarea cu laser este o tehnică neinvazivă, care folosește o lumină foarte concentrată ce pătrunde în foliculii de păr și inhibă creșterea acestora. În timpul unei sesiuni de tratament, fasciculul de lumină pătrunde prin piele și țintește selectiv melanina din firele de păr. Pigmentul absoarbe energia luminii, care se transformă în căldură și distruge în mod eficient părul nedorit. 
După un tratament de epilare cu laser, părul corporal nu va mai crește la loc pentru o perioadă lungă de timp, iar în unele cazuri, nu va mai crește niciodată din cauza daunelor provocate fiecărui folicul de păr în parte. Tratamentul este, de regulă, potrivit pentru persoanele cu ten deschis și păr închis la culoare, dar se pot obține rezultate de calitate și în alte situații, atunci când este utilizată tehnologia de ultimă generație. 

Care sunt beneficiile unui tratament de epilare definitivă cu laser?

Epilarea cu laser este asociată cu o serie de beneficii, mai ales dacă comparăm această tehnică cu alte metode de epilare. Iată, mai jos, o listă cu unele dintre cele mai importante beneficii pe care le poți obține în urma unui tratament de epilare definitivă cu laser.

Procedură precisă și exactă

Atâta vreme cât tratamentul este aplicat de un specialist, razele de lumină operează cu o precizie exactă în ceea ce privește țintirea părului nedorit. Un tratament profesionist înseamnă, de asemenea, că pielea ce înconjoară foliculul de păr rămâne intactă și nevătămată. 

Rezultate de lungă durată

Spre deosebire de celelalte metode tradiționale de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu ceară sau prin utilizarea aparatului de ras, în urma cărora părul crește la loc în câteva zile sau în câteva săptămâni, efectele epilării cu laser pot dura de la câteva luni la câțiva ani. Iar atunci când părul crește din nou, acesta va fi mai puțin aspru, precum și mai puțin vizibil sau, în cazul anumitor persoane, nu va mai crește niciodată.

Reducerea firelor încarnate

Firele de păr încarnate apar, de obicei, în urma epilării cu ceară sau cu aparatul de ras, deoarece părul a fost îndepărtat în mod neuniform. Acestea apar atunci când părul crește înapoi pe sub piele sau se prezintă sub forma unor umflături mici și roșii, ce pot provoca mâncărimi și dureri. Uneori se pot infecta și necesită tratamente cu creme sau tablete cu antibiotic. Epilarea cu laser distruge foliculii, împiedicând creșterea de noi fire și, prin urmare, prevenind apariția firelor de păr încarnate. Fiind un tratament cu efect pe termen lung, această problemă dispare, practic, definitiv din viața ta.

Piele tonifiată și mai fină

Epilarea cu laser îți va lăsa pielea mai moale și mai mătăsoasă. De asemenea, această procedură oferă rezultate excelente și în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului și a gradului de tonifiere a pielii.

Nu trebuie să aștepți să crească părul

Spre deosebire de epilarea cu ceară, epilarea cu laser poate fi efectuată chiar dacă părul de pe corp este încă foarte scurt. Ceea ce înseamnă că nu este necesar să aștepți ca părul să crească de la o ședință la alta și, astfel, vei avea parte de o piele netedă în permanență.

Eficiență din punct de vedere al costurilor

Odată ce optezi pentru un tratament de epilare definitivă cu laser, nu va mai fi nevoie să-ți încarci bugetul cu cheltuieli suplimentare pe produse cosmetice precum creme depilatoare, aparate de ras, sesiuni de epilare cu ceară sau alte metode folosite anterior în acest sens. Chiar dacă costul inițial al unui astfel de tratament este mai mare, faptul că eficiența acestuia se menține luni de-a rândul sau chiar ani, înseamnă că vei face economii semnificative de bani, pe care altminteri i-ai fi cheltuit periodic pe proceduri obișnuite de epilat. 

Întreținere redusă

După finalizarea unui tratament de epilare definitivă cu laser, care durează, în medie, între 4 și 6 săptămâni, se intră în ceea ce se numește faza de “retușare”. Acest lucru înseamnă că vei avea nevoie de 2 până la 3 ședințe de întreținere pe parcursul unui an.

Cât de sigură este epilarea definitivă cu laser?

Îndepărtarea părului cu laser este, în general, sigură și eficientă pentru majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, epilarea definitivă cu laser este 100% sigură doar atunci când un tehnician autorizat efectuează procedura. 
Sistemele actuale de epilare cu laser sunt concepute pentru a oferi o experiență cosmetică cât mai confortabilă. Procedura în sine este una nedureroasă, însă acest lucru depinde în cea mai mare măsură de gradul de toleranță și de sensibilitate al fiecărei persoane în parte. Cea mai frecventă senzație resimțită în timpul procedurii este o ușoară ciupitură, care durează doar câteva secunde și care, în general, încetează atunci când echipamentul de epilare cu laser se oprește. 

Pentru ce zone ale corpului este potrivită epilarea definitivă cu laser?

Epilarea definitivă cu laser poate fi aplicată în siguranță pe aproape toate părțile corpului. 

Picioare și linia bikini

Acestea sunt zonele corpului pentru care se solicită cel mai frecvent un tratament de epilare definitivă cu laser, mai ales în sezonul estival, atunci când epilarea devine o necesitate zilnică, pentru a beneficia de lejeritatea de a îmbrăca costume de baie, fuste, rochii sau pantaloni scurți. 

Brațele și zona axilelor

Pentru persoanele cu păr corporal închis la culoare, anumite articole de îmbrăcăminte pot deveni mai delicat de purtat. Astfel, femeile și bărbații cu fire de păr neobișnuit de groase și închis la culoare pe brațe și în zona axilelor pot beneficia enorm de pe urma tratamentelor de epilare definitivă cu laser.

Utilizarea excesivă a aparatelor de ras la subraț, spre exemplu, face ca această zonă să fie mai predispusă la creșterea firelor de păr pe sub piele, chisturi sau leziuni. În urma unui tratament de epilare definitivă cu laser, foliculii de păr sunt distruși, iar porii se închid lăsând în urma lor o piele netedă și plăcută la atingere. 

Spate și piept

Pentru bărbații care preferă o zonă a pieptului și a spatelui netedă, lipsită de fire de păr, epilarea cu laser este, fără doar și poate, un serviciu personalizat rapid și eficient. 

Față

Părul de pe față este dificil de ascuns și mereu vizibil. Cu siguranță, nimeni nu-și dorește să atragă atenția asupra sa prin prezența părului facial de culoare închisă deasupra buzei superioare, pe obraji sau în zona perciunilor. Acest aspect neatrăgător poate, de asemenea, dăuna semnificativ stimei de sine. Epilarea cu laser poate elimina părul nedorit din zona feței, astfel încât totul să pară cât mai natural.

Este epilarea cu laser permanentă?

Printr-un tratament de epilare cu laser se reduce semnificativ ritmul de creștere a părului corporal. Pe anumite zone de pe corp părul nu va mai crește deloc, în timp ce pe altele este posibil să mai fie nevoie de întreținere din când în când. După fiecare sesiune de întreținere, creșterea părului se va reduce și mai mult și, astfel, vei avea nevoie de din ce în ce mai puține vizite la specialist. 

Cât durează un tratament de epilare definitivă cu laser?

Răspunsul la această întrebare depinde de zona pe care dorești să aplici un tratament de epilare cu laser, de cantitatea de păr pe care o ai, dar și de alți factori relevanți precum contrastul dintre nuanța pielii tale și culoarea părului. Deoarece părul crește în cicluri, nu este posibilă îndepărtarea totală a acestuia după o singură ședință de epilare cu laser. De obicei, se recomandă o serie de sesiuni inițiale pentru a elimina tot părul din zona dorită, pentru a obține pielea netedă pe care ți-o dorești. 
Durata unei ședințe de epilare cu laser depinde de mărimea zonei tratate. Pe o suprafață mică, cum ar fi buza superioară, tratamentul poate dura numai câteva minute. Pe suprafețe mai mari, precum spatele sau picioarele, o sesiune de tratament poate dura între 60 și 90 de minute. 
Numărul de ședințe de epilare cu laser este determinat, de asemenea, de zona de pe corp care urmează a fi tratată. Pentru picioare, linia bikini și axile ar putea fi nevoie de 6 astfel de ședințe. Alte zone, cu o activitate hormonală mai intensă, ar putea necesita 8 ședințe. De regulă, ședințele de epilare cu laser se efectuează la intervale de 4-6 săptămâni pentru a reduce creșterea părului într-un mod cât mai eficient. 

Cine poate efectua tratamente de epilare definitivă cu laser?

Numai persoanele instruite și certificate pentru a opera dispozitive de tratament cosmetic cu laser ar trebui să efectueze o astfel de procedură. Chiar dacă procedura este una non-chirurgicală, este necesar ca aceasta să fie realizată de un profesionist atent și calificat pentru ca tu să ai parte de cele mai bune rezultate și să fii în siguranță.
Amazing Skin – Laser Hair Removal îți oferă servicii excelente prestate de terapeuți instruiți și certificați, cu ajutorul celei mai avansate tehnologii cu laser. Specialiștii Amazing Sking au pregătirea, îndemânarea și experiența necesare pentru a oferi clienților rezultate de înaltă calitate, cu accent pus pe siguranța clienților. Aceștia îți pot crea un plan de tratament personalizat, care să se încadreze atât în obiectivele tale estetice, cât și în bugetul tău.
Alegerea de a scăpa de părul nedorit printr-un tratament de epilare definitivă cu laser este, bineînțeles, o decizie personală. Pentru a afla mai multe despre cum poți beneficia de pe urma unui astfel de tratament, solicită o programare online, iar unul dintre specialiștii Amazing Skin te va îndruma către cele mai potrivite soluții pentru tine!

AMAZING SKIN este un salon de top, specializat exclusiv în epilarea definitivă cu laser. Are aparate laser de ultimă tehnologie, acreditate medical și personal calificat ce oferă suport pe toată perioada tratamentului de epilare definitivă cu laser. Fără durere și fără iritații.  AMAZING SKIN crede în calitate și te asteptăm în centrele noastre la o consultație pentru a personaliza planul tratamentului tău de epilare.
Încredere, Siguranță, Experiență.

Scroll to Top