Vrei să obții rezultate de lungă durata prin epilarea definitivă cu laser? Iată ce etape ai de parcurs:

În evoluția organismului uman, firul trece prin mai multe etape în ceea ce privește structura și culoarea.

La vârste fragede pe corp apare un puf/velus ce conține o cantitate foarte mică de melanină.  În urma semnalelor hormonale din perioada pubertății o parte din foliculi se transformă în fire de păr ce au culoare și textură mai proeminentă  și care sunt urmate de părul definitiv.

Moștenirea genetică joacă un rol important în ceea ce privește culoarea, structura și desitatea pilozității.Creșterea părului în exces sau nu este influențată de o serie de factori precum:  situație hormonală, medicamentație, sezonalitate, metabolism, alimentație, ereditate.

Ședințele de epilare sunt programate la distanță de 4-6 săptămâni , acest lucru respectând procesul de creștere și regenerare al  firelor de păr.  Firele de păr cresc în urma unui proces ciclic de 3 faze: anagenă(de creștere), catagenă, telogenă. Procesul de epilare definitivă este eficient în momentul  în care firele se află în ultima lor fază de creștere. În acest caz, căldura descărcată de laser va fi absorbită în totalitate de rădăcinile firelor de păr. Este important ca procesul să fie executat pe firele din ultima fază deoarece în celelalte două, impulsurile nu comunică direct cu rădăcina.

La fiecare ședință toate firele ce absorb lumina laserului și vor dispărea, rezultatul va fi definitiv pentru acestea . Din pricina puseelor de creștere între ședințe rezultatele sunt definitive pentru firele asupra cărora se acționează, dar temporar până următoarele cicluri vor crește și vor fi la rândul lor dizolvate în următoarele ședințe. În termen de aproximativ 21 de zile, firele asupra cărora s-a acționat vor cădea, zona se va curăța, va fi mai luminoasă, până părul din fazele anterioare de creștere vor fi vizibile la suprafața pielii (sunt cicluri de regenerare ce pot dura până la 100 de zile). Pe parcursul tratamentului părul care reapare pe corp este unul  nou, nu crește la loc, ci pur și simplu este un alt ciclu ce trebuie tratat ca cele din primele ședințe.

Pe parcursul procesului apar și o serie de avantaje. Momentele de epilare între ședințe se vor rări, pe finalul tratamentului exitând persoane care nu mai folosesc nici o modalitate de epilare între ședințe, apelând la lamă o singură dată înainte de programarea pentru epilarea cu laserul.

Pe zone vor fi porțiuni pe care părul nu mai crește deloc, iar în locurile unde fie cedează mai greu fie se regenerează va crește mai lent, mai fin, nu la fel de pigmentat, întrucât epilarea definitivă îi inhibă și din creștere și nu va fi deranjant ca și lungime, va crește mai puțin la nivelul pielii. De asemenea, este posibil ca dintr-un fir foarte gros, închis la culoare, să râmână în loc un puf miniaturizat.

Efectul acestei proceduri trebuie menținut prin ședințe de întreținere, în funcție de fiecare persoană și factorii ce influiențează pilozitatea și regenerarea acesteia , menționați mai sus. Epilarea este considerată definitivă în punctul în care rezultatele sunt menținute cu atenție. Unul dintre principalele motive este condiționat de factorul hormonal prezent și diferit de la persoană la persoană. Fluctuațiile hormonale în combinație cu alți factori cheie asupra cărora trebuie să fim extrem de atenți și sinceri  pot stimula unul, două sau mai multe pusee de creștere de-a lungul tratamentului.

Vă așteptăm cu drag în centrele noastre din București, Iași, Galați, Bacău și Brăila pentru a va oferi consultanță personalizată și tehnologie de ultimă generație în domeniul epilării definitive.

Spune-le si prietenilor tai :

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp